torsdag, oktober 30, 2014

Vecka 44

Här sitter man.. en torsdag. Det är ensamt och tyst. Ingen som knackar på och frågar efter en Ipad, ingen som undrar om vad det blir för mat. Ingen som vill att man ska öppna klassrummet. Ingen att dricka sitt kaffe med. Det är tomt, det är tyst. Här är inte som det brukar, det är lugnt och jag hinner med att göra sånt som jag inte hinner med i vardagen. Det är bra, men jag saknar ändå livet, rörelsen, de glada skratten och allt surrande på rasten.

I måndags åkte vi till Stockholm. Vi besökte Älvsjömässan och Skolforum. Vi fick massor av tips på nytt skolmaterial, gick på inspirerande föreläsningar om skoltrötta ungdomar och hur man motiverar elever, vi lärde oss om etik och sociala medier. Vi såg Mark Levengood och fick höra gripande historier om hur svenska hjältar engagerat sig och ställt upp för andra människor i nöd. Gustav Fridolin och Mark fick besvara frågor mot femteklassare och blev - utklassade.
Vi lärare och övrig personal fick inspiration och ny motivation. Vi fick en andhämtning från den invanda vardagen. Det gör det roligt komma tillbaka till vardagen igen, med ny energi och med ny kraft.
Ni har också fått en andhämtning från den invanda vardagen. Förhoppningsvis har ni vilat, ätit gott, rört på er och träffat kompisar. Ni kanske har varit ute och rest och gjort något som ni inte brukar. Allt detta gör att vi orkar, att ni orkar! Vi får nämligen ny energi och kraft!

Ha det riktigt bra nu, så ses vi snart!
MVH/Sara

1 kommentar:

  1. Låter toppen Sara! :) Kram på er allihopa! När blir det öppet hus för er?
    http://finlandsgullet.wordpress.com/

    SvaraRadera